Leave Your Message
Насочена антена Yagi од 1,5G од 1570-1620MHz за заглавување на беспилотни летала со UAV

Јаги антена

Категории на производи
Истакнати производи

Насочена антена Yagi од 1,5G од 1570-1620MHz со висока јачина за заглавување на беспилотни летала на UAV

Една од карактеристиките на Јаги антените е нивната директност. Со прилагодување на должината и положбата на рефлекторот и директорот, електромагнетните бранови во одредена насока можат да се примаат и да се пренесат, а со тоа да се зголеми засилувањето на антената. Ова ги прави Yagi антените многу корисни при комуникација на долги растојанија или кога примаат слаби сигнали. Друга карактеристика на Јаги антените е нивната релативно висока добивка. Јаги антените се дизајнирани да постигнат поголемо засилување на антената на одредени фреквенции. Покрај тоа, Yagi антените имаат висок пропусен опсег во одреден опсег, така што тие можат да покриваат повеќе фреквенции. Генерално, Yagi антените се широко користени во различни комуникации и апликации за емитување поради нивната директивност, добивка и предности во пропусниот опсег. Без разлика дали се користат за домашни ТВ антени, безжични мрежи или радио комуникации, антените Yagi се вообичаен и ефективен избор.

  СПЕЦИФИКАЦИЈА

  Електрични спецификации
  Модел БР. Модел БР.
  ZD-DYA-2,4G ZD-DYA-2,4G
  Фреквентен опсег (MHz) Фреквентен опсег (MHz)
  2400-2500 2400-2500
  Добивка (dBi) Добивка (dBi)
  10±1 10±1
  Поларизација Поларизација
  Вертикално Вертикално
  VSWR
  ≤1,5 ≤1,5
  Однос напред кон назад (dB) Однос напред кон назад (dB)
  ≥15 ≥15
  Максимална влезна моќност (W) Максимална влезна моќност (W)
  50 50
  Импеданса (Ω) Импеданса (Ω)
  50
  Заштита од гром

  КАРАКТЕРИСТИКИ

  ● Антена 2G/3G/GSM, Омнидирекционална антена, Внатрешна антена, Надворешна антена, Магнетна антена, Активна антена, 5dBi, 50 Ohm, 1570-1620 MHZ, WiFi/WLAN, мобилен телефон (2G/3G/GSM), Монтирање со навој, директно , N приклучок, директно, стандарден;

  ● Се користи за пренос и примање на електромагнетни бранови во безжичен уред со стабилен сигнал и мала загуба;

  ● Се применува на полиња за безжична комуникација, радио, ТВ, радар, далечински управувач;

  ● Мулти режим и спецификација за избор;

  ● Висок квалитет со 30 дена 100% враќање на парите;

  ● Од OEM оригиналната фабрика, ист квалитет со многу подобра цена.

  Јаги антените се дизајнирани да постигнат поголемо засилување на антената на одредени фреквенции. Ова значи дека може да обезбеди помоќни способности за испраќање и примање сигнал, зголемувајќи го опсегот и квалитетот на комуникациите или емитувањата. Во исто време, тој исто така има компактна структура и висок пропусен опсег. Неговата единица структура е релативно едноставна и лесна за обработка и инсталирање. Покрај тоа, Yagi антените имаат висок пропусен опсег во одреден опсег, така што тие можат да покриваат повеќе фреквенции.

  ДЕТАЛИ

  Насока 1b01Насока 1f3h
  Блокатор на сигнал за заштитно растојание (10) wp3Блокатор на сигнал за заштитно растојание (11)82d за затворен систем за затворање 50 mБлокатор на сигнал за заштитно растојание (12)l2qБлокатор на сигнал за заштитно растојание (13) s5nЗатворен систем за блокирање сигнал за заштитно растојание 50 m (14)wqoБлокатор на сигнал за заштитно растојание (15)gceБлокатор на сигнал за заштитно растојание (16)ng6

  Leave Your Message